Praktische informatie

Praktische informatie - RUN Winschoten

Faciliteiten voor de zaterdag
In de Sporthal kan gebruik worden gemaakt van de kleedruimtes en de douches.

Voor sololopers bestaat de mogelijkheid om waardevolle spullen af te geven. Voor de 50 en 100 km lopers staat er een tent bij de start/finish waar tassen/kleding kan worden neergelegd op een veilige plek direct naast het parcours. In de envelop met startnummers zit ook een vuilniszak, labeltjes en een sticker.

Start- en finish gebied
Het start/finish gebied ligt naast de Sporthal aan de Mr. D. U. Stikkerlaan 6 in Winschoten.

Voor de toeschouwer
In het start/finish gebied krijgt u van de 2 speakers en via de LED schermen informatie over het verloop van de wedstrijd.

Horeca
Bij de sporthal op het pleintje zal een gezellige opzet van horeca gemaakt worden voor een kopje koffie, thee en frisdranken. Er zal ook iets lekkers bij te krijgen zijn. U kunt hier even uitrusten en genieten van de wedstrijd. Hier zijn geen alcoholische dranken toegestaan.

In het lopersdorp zal ook een gezellige opzet gemaakt worden van horeca, maar hier kunt u ook diverse etenswaren en drinken bestellen. Er komt een plein met zitplekken en er zal ook muziek zijn om een leuke sfeer te maken. Hier worden ook zwak alcoholische dranken verkocht.
Betalingen op beide pleinen kan d.m.v. breekmunten en pinbetaling.
Het is niet toegestaan om, zowel in het lopersdorp als bij de sporthal, alcoholische dranken zelf mee te nemen.
Toiletvoorzieningen zijn aan de linkerkant van de sporthal.

Parcours

Parcours - RUN Winschoten

De 50 km, 100 km en 10 x 10 estafette worden gelopen op een parcours van 10 km lang door Winschoten en Heiligerlee. Het parcours is met de Jones Counter opgemeten en voldoet daarmee aan de voorwaarden voor Nederlandse, Europese en Wereld records. Het parcours is geheel verkeersvrij. Waar nodig is het parcours afgezet met dranghekken en linten. Ca. 65 verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid van de deelnemers.

Download de routekaart:

Download PDF informatieDownload PDF informatie: routekaart-run.pdf

Regelgeving voor het vliegen met drones

U mag als particulier vliegen met een drone, als u zich aan de regels houdt. U moet uw drone bijvoorbeeld altijd kunnen zien. Ook mag u niet boven aaneengesloten bebouwing vliegen.
Een drone waar u recreatief mee vliegt mag niet zwaarder zijn dan 25 kilo.
In verband met de veiligheid mag u niet overal vliegen met uw drone. Zo mag u niet in de buurt van een vliegveld vliegen. (Het gebied van de RUN ligt net buiten het gebied van vliegveld Oostwold). U mag ook niet hoger vliegen dan 120 meter boven grond of water. Naast de regels voor de plaats waar u vliegt, gelden er ook regels voor de omstandigheden waarin u vliegt. U mag bijvoorbeeld niet in het donker vliegen. Ook moet u de drone altijd kunnen zien. Meer informatie over de regelgeving op de website van wetten.nl
Indien u foto’s en video-opnames maken met uw drone moet u zich houden aan de privacywetgeving. Meer over dit onderwerp leest u in de Handleiding drones en privacy in de PDF.

Meer informatie op: https://wetten.overheid.nl/BWBR0019147/2015-11-07

BUTIQ optiek uit Scheemda heeft zich als eerste team 10x10km ingeschreven! - RUN Winschoten

BUTIQ optiek uit Scheemda heeft zich als eerste team 10x10km ingeschreven!

30 maart 2024 - Butiq Optiek uit Scheemda heeft zich als eerste team in 2024 voor de 10x10 km Estafette opgegeven. Tevens verwelkomen wij hun als Vriend van de RUN... lees verder »

Organisatie RUN bedankt iedereen! - RUN Winschoten

Organisatie RUN bedankt iedereen!

10 september 2023 - Onder warme weersomstandigheden is het Runweekend begonnen op vrijdagavond met de FunRUN en de Lutje RUN. De 47e editie van de grote RUN op zaterdag gaat de boeken in als erg warm en waarbij de... lees verder »