Wedstrijdinformatie

Uitslagen 2018

Kijk hier voor de uitslagen van de RUN 2018

Meer informatie op: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2018/sep/8/winschoten/index.html

Wedstrijdonderdelen

De RUN kent diverse onderdelen:

100 km open wedstrijd (vrije) individuele inschrijving
Inschrijving voor de open wedstrijd is mogelijk in de volgende categorieën:
Mannen, M35, M40, M45, M50, M60, M65+
Vrouwen, V35, V40, V50, V55+
Men wordt ingedeeld in de betreffende masterklasse op de dag waarop men de aangegeven leeftijd bereikt. De minimum leeftijd voor deelname aan de 100 km is 21 jaar op 8 september 2018.
Voor de prijsuitreiking worden de categorieën samengevoegd tot Mannan, M40, M50, M60, Vrouwen, V40, en V50. De nr. 1, 2 en 3 krijgen een prijs.

Nederlands kampioenschap 100 km (onder voorwaarden) individuele inschrijving
Aan de RUN 2018 is het Nederlands kampioenschap 100 km verbonden. Om aan dit kampioenschap deel te kunnen nemen moet men de Nederlandse nationaliteit hebben en over een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie beschikken. Om het NK door te laten gaan moeten er minimaal 5 deelnemers (m/v) op de startlijst staan, waarvan er minimaal 3 starten. Als er zich minder dan 5 deelnemers (m/v) aanmelden, moeten de deelnemers die zich hebben ingeschreven z.s.m. bericht krijgen over het niet doorgaan van het betreffende NK.
Het kampioenschap staat open voor de volgende categorieën: mannen en vrouwen. De atleten die deelnemen aan het Nederlands kampioenschap nemen automatisch deel aan de open wedstrijd.

Download PDF informatieDownload PDF informatie: info_folder_100_km_nederlands_2018.pdf

50 km open wedstrijd (vrije) individuele inschrijving

50 km open wedstrijd (vrije) individuele inschrijving - RUN Winschoten

Inschrijving voor de open wedstrijd is mogelijk in de volgende categorieën:
Mannen, M35, M40, M45, M50, M60, M65+
Vrouwen, V35, V40, V50, V55+
Men wordt ingedeeld in de betreffende masterklasse op de dag waarop men de aangegeven leeftijd bereikt. De minimum leeftijd voor deelname aan de 50 km is 18 jaar op 8 september 2018.
Voor de prijsuitreiking worden de categorieën samengevoegd tot M, M40, M50, M60, V, V40, en V50. De nr. 1, 2 en 3 krijgen een prijs.

Download PDF informatieDownload PDF informatie: info_folder_50_km_nederlands_2018.pdf

Ploegen 10 x 10 estafette

Teams bestaan uit maximaal 10 en minimaal 5 personen. Het is toegestaan dat een loper twee of meer etappes loopt. Er moet echter gewisseld worden. Men mag meedoen vanaf 16 jaar.
Voor de open wedstrijd 10 x 10 estafette kan worden ingeschreven in de volgende categorieën:
Atletiek- en sportverenigingen, bedrijven*, vrouwenteams en overige teams. Oldambtbokaal voor gemeenteteams en 112 bokaal voor teams van ambulance, brandweer en politie.
*) Voor teams in de categorie bedrijven geldt dat een team bestaat uit werknemers aangevuld met maximaal drie gastlopers. De gastlopers moeten wel op één of andere manier in relatie staan met het bedrijf of de werknemers.

Download PDF informatieDownload PDF informatie: info_folder_10_x_10_km_estafette_nederlands_2018.pdf

LutjeRUN

LutjeRUN - RUN Winschoten

Recreatieloop over 0,5 km voor de jeugd: j/m 4 t/m 6 jaar
Recreatieloop over 1 km voor de jeugd in vier categorieën: j/m 7 jaar, j/m 8 jaar, j/m 9 en 10 jaar en j/m 11 en 12 jaar.
Recreatieloop over 2 km voor de jeugd in twee categorieën: j/m 13 jaar en j/m 14 en 15 jaar.

Download PDF informatieDownload PDF informatie: info_folder_lutje_run_nederlands_2018_.pdf

Parcours

Parcours - RUN Winschoten

De 50 km, 100 km en 10 x 10 estafette worden gelopen op een parcours van 10 km lang door Winschoten en Heiligerlee. Het parcours is met de Jones Counter opgemeten en voldoet daarmee aan de voorwaarden voor Nederlandse, Europese en Wereld records. Het parcours is geheel verkeersvrij. Waar nodig is het parcours afgezet met dranghekken en zo’n 75 verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid van de deelnemers. Het parcours is niet geschikt voor wheelers.

Een indruk van het RUN parcours

Met dank aan JKP Oldambt
De Run Winschoten route op de fiets. (opgenomen op: 29 juni 2015)

Wedstrijdreglementen

Het reglement van de Atletiekunie wordt gevolgd.

Uitzondering is dat lopen met muziek is toegestaan op de estafette. Let op! Op de 50 en 100 km is het niet toegestaan om met muziek te lopen. Er is controle.
Houd wel rekening met de andere deelnemers en met de voertuigen van de organisatie die u mogelijk willen passeren.

Omdat het NK 100 km gelijktijdig met de open wedstrijd wordt gehouden, is clubkleding niet verplicht. Clubkleding wordt wel op prijs gesteld, zeker bij de prijsuitreiking.

Oldambtprijs

Oldambtprijs - RUN Winschoten

Met de 50 km willen wij als RUN organisatie graag zoveel mogelijk lopers en loopsters uit de eigen regio aan de start zien. In Winschoten en omgeving zijn er al veel mensen die één of meer marathons hebben gelopen. Een 50 km is dan een logische vervolgstap. Om de lopers uit de regio te stimuleren om aan de 50 km mee te doen, is er een aparte prijs voor de beste man en vrouw uit de gemeente Oldambt. De prijs is een goed gevulde cadeaumand met producten uit de regio, een beker plus een bosje bloemen.

Certificaten

Voor een certificaat kunt u tot 1 november 2018 contact opnemen met racedirector@runwinschoten.nl

For a certificate you can contact racedirector@runwinschoten.nl until 1 November 2018

Für ein Zertifikat können Sie sich bis zum 1. November 2018 an racedirector@runwinschoten.nl wenden

Partners van de RUN:
Av Aquilo Winschoten IAAF Athletics IAU International Association of Ultrarunners Gemeente Oldambt WMA World Masters Athletics
STEM OP DE RUN TIJDENS DE RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE - RUN Winschoten

STEM OP DE RUN TIJDENS DE RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE

Tussen 9 en 28 februari 2019 kunt u weer stemmen op een vereniging en/of stichting die u een warm hart toedraagt. Ook wij als Stichting Ultraloop doen mee met de clubkascampagne. Als oudste Ultraloop... lees verder »

Nieuwe Racedirector - RUN Winschoten

Nieuwe Racedirector

De organisatie van de RUN heeft in de persoon van Heijo Dieterman een nieuwe racedirector gevonden. Heijo is de opvolger van Henri Thunnissen, die eerder dit jaar heeft aangegeven na de 43e editie van... lees verder »